1. Integració amb l’entorn i identitat del barri

1.1 Connector verd, fins a 10 punts

Connector verd: es potenciarà el caràcter de corredor Collserola-Ciutadella, previst al Pla del verd i la biodiversitat de Barcelona, i la connexió mediambiental i de vianants del Park Güell, el parc de la Creueta del Coll i el parc del Putxet.

carril-bici-1

  • Una altra idea pels carrils bici és: iluminar las carreteras de noche con la luz solar del día. Ejemplo Nuenen (Holanda) un carril bici inspirado en el cuadro ‘La noche Estrellada’ de Van Gogh. El suelo se tiñe de verde creando un mágico efecto, como si las bicicletas circularan sobre millones de luciérnagas. Además de por su belleza, la obra del arquitecto Daan Roosegaarde destaca por su carácter sostenible: ha usado un material que absorbe la luz solar durante el día y que genera la luz fluorescente durante la noche. Su idea es reemplazar en un futuro las líneas de la carretera con este peculiar sistema.

Font i exemple carrils bici fotoluminescents:

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/internacional/2015/12/22/740389-10-extravagantes-ideas-para-que-las-ciudades-sean-mas-sostenibles

carrilil-bici

  • Eix de Collserola cap al Parc de la Ciutadella: Palmeres i franja de gespa (potser també arbrat)
  • Eix del Parc del Putxet cap al Parc de la Creueta del Coll: Palmeres (potser també arbrat similar al que hi ha a aquell parc)
  • Eix Parc Güell-Passatge Turull- Jardins Maria Baldó- noves zones a la nostra área d’actuació i cap amunt al Putxet- Fer eix verda continua sobre el plànol com a proposta de continuïtat encara que no formi part de les bases
  • On hi ha la cantera d(c/farigola) posaríem un espai verd i horts per mantenir visible la cantera, que és gairebé única a Barcelona i per tant forma part de la identitat del barri.

Deixa un comentari