Som la Barbara Bender, antropòloga social i master en estudis urbans, i la Marta Calvo, periodista i humanista. Veïnes de Vallcarca, hem estat treballant amb la ferma intenció de presentar-nos al Concurs d’Idees per a Vallcarca però, finalment, no hem pogut formar l’equip multidisciplinar que haguésim volgut per presentar-nos-hi en els terminis establerts.

I aquí estem. Amb un munt d’idees documentades que no volem que acabin a la paperera.
Per aquest motiu oferim les nostres propostes, idees i la feina feta per aquest projecte a tots aquells col.lectius, estudis d’arquitectura, càrrecs públics, institucions…etc que en puguin i vulguin fer un bon ús.
Volem que Vallcarca tingui un trosset nostre. I la millor manera que se’ns acut és compartint el que ens hem imaginat que podria ser el nou barri, atenent les necessitats i demandes dels diversos col.lectius i ajustant-nos als criteris per a la nova ordenació exigits en les bases del concurs.
Confiem que tot el que proposem us sigui d’utilitat, ja sigui als equips que hi heu treballat, als que hi treballareu i a tots aquells i aquelles que tingueu influència en la construcció del nou Vallcarca.
Si algun d’aquests equips o col.lectius  té interés en contactar-nos endavant.  Som tot oïdes  per escoltar-los i som veus il.lusionades per transmetre de primera mà una visió independent d’aquesta zona tan especial de Barcelona. No som de cap assemblea ni tampoc militem en cap partit polític.
BATECS és un regal per al nostre barri.