Dades bàsiques i peticions

Resum estadístiques habitants del barri vallcarca i Penitents

Últim informe amb dades del 2015, font: http://www.bcn.cat/estadistica/catala/documents/barris/28_GR_Vallcarca_2016.pdf

Població

Total:                                      15.508

Homes:                                   7.223

Dones:                                     8.285

Estructura d’edats

% grup 0-3 anys:                    3.6%

% grup 0-15 anys:                  14.4%

% grup 16-64 anys:                62.35%

% grup 65 i més anys:           23.1%

Resum de les peticions de les associacions del barri de Vallcarca

Peticions exposades per les associacions del barri a la jornada oberta al veïnat de presentació del concurs d’idees per a Vallcarca, fonts: Per una banda la assistència a aquesta jornada de Barbara Bender, coautora d’aquest projecte d’idees BATECS i per altra banda l’informe oficial de l’ajuntament de Barcelona: http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/sites/default/files/Vallcarca-Informe-Participacio-JornadaOberta.pdf

Taula de Vallcarca: Institut Vallcarca. Una Vallcarca que volem que sigui amable, verda, sostenible, única, amb espai públic, amb habitatge assequible, amb equipaments i justa socialment. El millor barri possible.

Associació Pro Vallcarca:   Horts, espais verds a C/Bécquer/Farigola. Protegir el nucli històric.

Associació Gràcia Nord:      Rambla Verda a l’Avinguda Vallcarca. Poliesportiu per totes les edats (inclòs gent gran). Ascensor entre Viaducte Vallcarca i metro.

Assemblea de Vallcarca: Stop gentrificació. Protegir el nucli antic, Can Carol i el Consolat. Aturar els enderrocs i la inclusió de solars privats al debat públic. Retorn del comerç de barri i dels petits tallers que doti de vida el barri de nou. Un pla d’habitatge que asseguri un accés plural i no elitista a l’habitatge. Model d’habitatge cooperatiu i productiu amb espais per a casa-tallers i amb unes alçades harmonitzades. Respectar el patrimoni hídric característic del barri i el patrimoni vegetal i cultural. Implementar sistemes de drenatge sostenible urbà, edificis d’eficiència energètica i impulsar espais de sostenibilitat i autogestió de vida tot garantint la pervivència dels ja existents, com l’hort de Farigola. Desmotoritzar el barri facilitant la mobilitat peatonal i de bicicleta del barri, assegurant la interconnexió per a la gent gran.

Deixa un comentari